Ilmaiset toimitukset yli 80€:n tilauksiin

Edorf – Jälki Olemassaolosta Dokumenttielokuva

Edorf – Jälki Olemassaolosta Dokumenttielokuva

Monsp julkaisi syyskuussa 2016 keväällä 2015 menehtyneen Edorfin Varjojen piiri -albumin ja 17. maaliskuuta julkaistaan Edorfin viimeisiä vuosia seuraava ”Edorf – Jälki olemassaolosta” dokumenttielokuva. Elokuva tulee fyysisesti saataville DVD:llä sekä digitaalisesti Vimeo on Demand -palveluun. Dokumenttia on aiemmin esitetty yksittäisissä teatterinäytöksissä sekä Varjojen piiri -albumin levyjulkkareissa.

DVD sisältää extroja joita ei digiversiossa ole mukana.

Ivalolaislähtöinen Edorf, oikealta nimeltään Frode Erik Ingebrigtsen, nousi julkisuuteen voitettuaan rapin Suomen mestaruuden vuonna 2003. Voittonsa jälkeen Edorf tuli tutuksi rap-artistina sekä Hobo News -orkesterin lauluntekijänä.

Eki kuoli vain 29-vuotiaana maaliskuussa 2015 sairastettuaan pitkään synoviaalisarkooma-nimistä syöpätautia. Dokumentti seuraa muusikon viimeisiä vuosia ja levyntekoa.

Elokuva on koostettu Ekin omista videopäiväkirjoista, Pirkkalan-kodissa tehdystä haastattelusta, Edorf- ja Hobo News -yhtyeiden harjoituksista ja levytyssessioista sekä Joku Roti Records -arkistomateriaaleista.

Edorf – Jälki olemassaolosta on rehellinen kooste elämästä vaikean sairauden kanssa. Dokumenttielokuva kertoo miehestä, joka ei halua lopun lähestyessä lamaantua, vaan äänittää vimmatusti kappaleita nauhalle. Tämä on tarina elämänilosta ja mielen lujuudesta.

Haastattelut: Sami Lindfors ja Mikko Määttänen
Kuvaus, äänitys, leikkaus ja ohjaus: Juuso Aalto / Aaltokuvia
DVD ja kannet: Juuso Aalto / Aaltokuvia

Saatavuus: Tilattavissa

18,00